Ugens gang - uge 40

Mandag d.3/10: Morgensamling og fortælling emd Mette, som havde lavet en kahoot quiz om kristendom som afrunding på hendes fortællinger fra det nye testamente. Børnene skulle være sammen i små grupper med en telefon i hver gruppe, og så skulle vi gætte på telefonen. På tavlen kunne man følge med i, hvem der lå placeret hvor undervejs i quizzen - alle gik op i det. Mandag eftermiddag mødtes lærerne til fælles info/forberedelse.

Tirsdag d.4/10: Morgensamling og fortælling med Solvej, som viste en udsendelse lavet af Nationalmusset om vikingerne på Grønland. Om eftermiddagen var der skole/hjem samtaler i Venus med Eva og Solvej.

Onsdag d.5/10: Morgensamling og fortælling med Thomas, som fortalte om en barsk periode i jernalderen, hvor man oplevede 3 vintre i træk, og hvor menneskene derfor ofrede meget, for de var bange for, at det var Ragnerok. Om eftermiddagen var der fortsat skole/hjem samtaler i Venus. Om aftenen var der forældremøde i Naturbørnehaven.

Torsdag d.6/10: Morgensamling og fortælling med Eva, som fortalte om vikingeskibe og viste en lille film om, hvordan man byggede vikingeskibe. Mads Heegaard, vores tilsynsførende, var på besøg hele dagen, og han gik rundt i klasserne og fulgte undervisningen, kiggede skoleskemaer og talte med Solvej. Vores fælles fiskebord om aftenen blev aflyst, da der var for få tilmeldte - der var vidst en del børn, som skulle spille fodboldkamp...

Fredag d.7/10: Skoledag efter skemaet for alle pånær Jupiter, som var på tur med Steffen og en naturvejleder i Tved Plantage, til et projekt der hedder "livets træ". Det var Merkur der stod for slutsamlingen, og de spillede små sketches, lavede en musikquiz og havde valgt sangene.

God weekend!!!

ugens gang på friskolen - uge 39

Mandag d.26/9: Morgensamling og fortælling med Mette, som fortalte om hvordan Jesus blev begravet og genopstod, så han kunne mødes med sine venner og fortælle dem, hvad de skulle gøre, når ham tog hjem til sin far i himlen. Resten af dagen forløb efter skemaet. Om eftermiddagen var der lærermøde på skolen.

Tirsdag d.27/9: Morgensamling og fortælling med Solvej, som fortalte om Erik den Rødes søn Leif den Lykkelige, der tog til Norge og blev kristen, og hvordan han efterfølgende var med til at bringe kristendommen til Grønland - hvor hans far dog nægtede at lade sig kristne, han blev ved med at tro på de nordiske guder.

Tirsdag aften var der forældremøde for de forældre, der har børn som får ekstra dansk hos Birgitte. Birgitte fortalte dem om alkalær metoden, så forældrene ved, hvad det handler om, så de kan støtte deres barn bedst muligt.

Onsdag d.28/9: Morgensamling og sang med Carsten. Vi sang forskellige sange og der var god tid til beskeder fra både store og små - hyggeligt!

Torsdag d.29/9:Morgensamling og fortælling med Eva, som fortalte myten om Thor og Lokes rejse til Udgårsloke færdig. Det blev en dramatisk historie med store armbevægelser, for Thor følte sig snydt og han var gal. Han var blevet gjort til grin foran jætterne, men kun fordi de havde snydt og brugt magi. Resten af torsdagen fulgte vi skemaet og nød det fantastiske stormvejr - enten inde eller udesmiley

Fredag d.30/9: Skoledag efter skemaet. I dag er det Mars og Steffen, som står for slutsamlingen. De har vidst planlagt, at vi skal lære en ny sang, og så skal vi høre lidt om en spændende sommerferie...

God weekend! 

ugens gang i uge 37

Mandag d.12/9: Morgensamling og fortælling med Mette, som fortalte fra det nye testamente om næstekærlighed. Resten afdagen ifølge skemaet og med en masse oprydning efter lejren for lærernes vedkommende.

Tirsdag d.13/9: morgensamling og fortælling med Solvej, som fortalte og viste filmklip om krondyrenes brunstperiode med masser af brøl. Resten af tirsdagen forløb efter skoleskemaet.

Onsdag d.14/9: Morgensamling og fortælling med Carsten, hvor vi sang en masse sange, og der var god tid til beskeder fra både børn og voksne. Resten af onsdagen forløb efter skemaet.

Torsdag d.15/9: Morgensamling og fortælling med Eva, som fortalte om Thor og Lokes tur til Udgårdsloke, og om deres overnatning i Skrymers handske. 7.-9.kl. var på besøg på Sønderhå/Hørsted Friskole hele dagen sammen med Mette og Susanne. De fik uddannelsesvejledning og deltog i "Skills-konkurrence" arrangeret fra Teknisk skole i Thisted. På skolen havde vi en forholdsvis almindelig skoledag, dog uden vores "store venner" fra Neptun.

Fredag d.16/9: Skoledag efter skemaet. Til dagens fredagssamling var det Neptun der havde valgt sangene, og de viste en video fra deres natløb på Trevæld Centret, hvor de havde haft et gopro kamera med rundt.

Hele ugen har vi nydt det gode vejr. Der er blevet spist ude, og der er blevet leget og spillet bold i stor stil i frikvartererne.

God weekend!

ugens gang - uge 38

Mandag d.19/9: Morgensamling og fortælling med Solvej, som fortalte videre på historien om Erik den Røde der opdagede Grønland, og kom tilbage til Island som en helt, der havde opdaget nyt land, som flere af vikingerne fulgte ham til sommeren efter. Venus og Mars havde cykelprøve i løbet af dagen. Ellers forløb dagen efter skemaet.

Tirsdag d.20/9: Morgensamling og fortælling med Mette, som fortalte om Jesu sidste måltid med disciplene, Judas som forrådte Jesus og om Langfredag, hvor Jesus blev korsfæstet. Merkur og enkelte fra Neptun tog cykelprøve i løbet af dagen. Thomas var på matematik-kursus i Aalborg hele dagen. Steffen var på tillidsmandskursus ons.-fre.

Onsdag d.21/9: Morgensamling og fortælling med Thomas, som fortalte om træbåde/sejlbåde og om kapsejlads Limfjorden rundt i disse dage. Vi så også et lille stykke film med sejlskibene på Limfjorden.I dag fik Mars beviser på, at de nu er mestre i "søde ord". Der blev taget billede af dem med beviserne i hånden.

Torsdag d.22/9: Morgensamling og fortælling med Eva, som fortalte videre på myten om Thors og Lokes tur til Udgårdsloke. Vi hørte om hvordan Loke spiste om kap med Lue/ilden, og hvordan Tjalfe løb om kap med tiden...

Fredag d.23/9: Skoledag efter skemaet - dog fik Venus post i dag...brev fra Kaptajn Karlsen. Det var diplomer til alle i klassen, fordi de nu kender alle bogstavers navn, udseende og lyd. Venus og Eva stod for slutsamlingen fredag. Venus, Eva og Carsten sang og spillede alfabetsangen med alfabetets lyde. Vi andre skulle lære den - det var ikke helt let.

God weekend til jer alle!

 

 

ugens gang i uge 36

Mandag d.5/9: Morgensamling og fortælling med Mette, som fortalte om Jesu mirakler med at helbrede syge. Skoledagen forløb i følge skemaet med enkelte afbrydelser, da vi også blev fotograferet. Om eftermiddagen pakkede lærerne traileren til Stor lejr.

Tirsdag d.6/9 til Torsdag d.8/9 var vi alle på stor lejr på Trevæld Centret ved Stubbegård sø. Det var en fantastisk tur. Vi havde lånt ekstra kanoer med fra Sjørring Vold Efterskole, så der blev roet en hel del i kano. På stor lejr rykker store og små børn tættere på hinanden. Der er arrangeret løb rundt i området af de ældste elever. Store venner er med til et putte små venner om aftenen, og i løbet af dagen er der gode muligheder for at spille volleyball, fodbold, "mur" og andre spil på tværs af aldersgrupper. Onsdag efter morgensamling pakkede vi rygsækkene med madpakker og drikkedunke, og så var vi på forskellige gårture: nogle besøgte en hellig kilde, nogle gik helt fra den øverste del af søen og hjem til lejren og undervejs besøgte de en klosterruin, nogle var på tur op til de gamle kalkovne og andre var på en tur, hvor formålet var at finde insekter, forskellige træsorter m.m. Når vi ikke var på tur blev der snittet sværd og knive ved bålet, spillet bold, roet i kanoer, fundet kastanier, leget med mælkekasser i haven, tegnet i "Folkestuen", puttet/pruttet og fniset i soveposerne og så var Neptun på et lidt uhyggeligt natløb den sidste nat på turen. Undervejs blev vi forkælet med dejlig mad, kage og frugt af vores fantastiske medhjælpende forældreteam i køkkenet. 

Fredag d.9/9: Alle holder fri - vi ses på mandag!